BEJAARD EN VOGELVRIJ
MEDEDELINGEN/TIPS !!
OPROEPEN !!
DWAZE KINDEREN
CORDAAN ZWARTBOEK
CORDAAN ONDER VUUR
Acties zorgpersoneel
In de media
Citaten en reacties
Commentaar
Reacties van Cordaan
EEN ANDER CORDAAN !
BIZAR NIEUW(s)
AMSTA en OSIRA
GESCHIEDENIS B & V
Dagboek met foto's
Fotoalbum
VERPLEEGHUIS
ZIEKENHUIS
THUISZORG
BELANGEN ZORGWERELD
BEWINDVOERING
MENTORSCHAP
RECHTSPRAAK
INSTANTIES overige
POLITIEK&Ouderenzorg
LOTGENOTEN MELDEN...
In Memoriam
LOTGENOTENFORUM
LOTGENOTENCONTACT
AANBEVOLEN LINKS
Over...
Site-overzicht


V.a. 9.11.2008 (zie onder "over...")
Dank voor uw bezoek en graag tot ziens!


CORDAAN onder vuur

(meest recent bovenaan)

 

vanaf 14 april 2011:

Cordaan voor de zoveelste keer onder vuur

Zorgpersoneel ouderenzorg in opstand

Zie Cordaan onder vuur, "In de media"

Manifestatie voor betere zorg bij Cordaan op 2 juli 2011 !
Lees hier !

Juni 2011 - Nieuw meldpunt misstanden zorg Cordaan:
MELDPUNT vakbond Abvakabo
voor zorgmedewerkers én voor familie van cliënten van Cordaan !!!
(http://meldjemisstand.nl/
)

 

KLACHTENMELDING Cordaan zorgverlening per februari 2010:

EEN ANDER CORDAAN !
(juni 2011: nog steeds bereikbaar)

website: www.eenandercordaan.nl
email: eenandercordaan@gmail.com


v/h KLACHTENMELDING Cordaan zorgverlening

SP-meldpunt *)
Nelis helpt (verstandelijk gehandicapten) - vervallen!
AT5 (onderdeel van RTV-NoordHolland)

U kunt uw melding voor de zekerheid op meerdere/alle meldpunten doen...
Voor klachten kunt u ook aandacht vragen bij Het Parool**) of evt. andere media.
AT5 blijkt meldingen slechts in een enkel geval en alleen voor eigen items te gebruiken!
*) N.B.: op zaterdag 17 oktober 2009 heeft er o.l.v. de SP een bijeenkomst plaats gevonden van een groep niet-anonieme SP-melders. Hieruit is een werkgroep gevormd van zorgpersoneel en verwanten van cliënten van Cordaan om oplossingen voor de klachtenproblematiek bij Cordaan te bewerkstelligen.
**) Na een bezoek van het bestuur van Cordaan aan hoofdredacties van o.m. Het Parool (jan 2010), wordt er erg terughoudend omgegaan met publicaties over misstanden. Hou daar rekening mee!

 

Zie ook:
In de media
Citaten en reacties
 
Commentaar

Vandaag, 22 augustus 2009, ligt Cordaan een week onder vuur in de media

Bij mij ligt Cordaan al veel langer onder vuur. Zéker al vanaf mei 2008, maar om precies te zijn eigenlijk al vanaf 14 november 2007. Mijn vader was toen, direct vanuit het ziekenhuis, net 6 dagen in "verpleeg"huis Slotervaart opgenomen. Hij vertoonde duidelijke signalen van ziekte en begon te hallucineren. Volgens zorgpersoneel was er niets met hem aan de hand, hij was gewoon oud en dat moest ik accepteren. Nou had ik lang voor vader gezorgd, dus ik kende hem, maar liet me evengoed van de sokken praten; ik geloofde toen nog dat er in een verpleeghuis wel kundig personeel zou werken... De volgende dag was het nog erger, maar er was volgens het personeel nog steeds helemaal niets aan de hand, vader was oud en dementerend en dat wilde ik kennelijk niet inzien... De dag erna (vrijdag) bezocht zus Wilma vader en ik begreep dat het slecht ging, maar volgens personeel was er écht niets aan de hand, vader was oud en hij was nu precies hetzelfde als toen hij op de afdeling kwam, de week ervoor... Ik ging er opnieuw heen en constateerde dat vader er uitermate beroerd aan toe was. Hij gedroeg zich als een zwaar aan paddo's verslaafde en dronken baby. Maar het personeel zag niets, "ooh, daar heb je háár weer", alles was "normaal" met vader en zij hadden ervaring dus konden het weten.... Ik heb erop gestaan dat er een arts kwam, anders ging ik zélf met vader naar het ziekenhuis. Het liep tegen de avond, het enige dat de "oudste" (= verantwoordelijke zorgster) uiteindelijk wilde doen, was het avondhoofd (= enige verpleegkundige in het hele huis met ca. 300 bewoners...) bellen. Die (Marjo v.d. V.) kwam uiteindelijk, zag ook niets vreemds aan vader, onderwierp mij aan een kruisverhoor en omdat ik aanhield, werd er toch maar een arts gebeld.
Dit deel van mijn verhaal wordt te lang voor deze pagina, het wordt binnenkort op een andere pagina vervolgd. Eind van het liedje van dit deeltje van het verhaal was, dat vader de volgende dag (zaterdag) éérst nog, terwijl er opnieuw volgens personeel niets met hem aan de hand was, volledig knock-out moest gaan, vóór hij naar het ziekenhuis "mocht". Waar werd geconstateerd dat hij aan uitdroging leed, te weinig zuurstof in zijn bloed had en een blaas- en longontsteking had...
Als het hierbij was gebleven, was deze site er nu niet... Maar de bizarre incidenten volgden elkaar op, ik werd, zonder het aanvakelijk te weten, met mijn gevecht voor adequate zorg voor mijn vader en zijn medebewoners een grote luis in de pels van management en directie en dat werd zwaar afgestraft. En de pesterijen gaan door tot op de dag van vandaag, over de rug van mijn vader en zeer ten koste van mijn gezondheid.

Ik ben dus heel blij met SP's Renske Leijten; ook trouwens met PVV´s Fleur Agema die naast Renske de enige is in de hele kliek van onze politieke vertegenwoordigers die wérkelijk en aanhoudend iets probeert te doen aan de vele misstanden in de zorg voor kwetsbaren.
Ik ben daar blij mee voor álle mensen die van organisaties als Cordaan afhankelijk zijn en die door dit soort hoogmoedige organisaties heel veel tekort gedaan worden - terwijl die organisaties alsmaar machtiger en rijker worden over de rug van die kwetsbaren.
Nu wordt Cordaan hopelijk echt en grondig doorgelicht en eindelijk afdoende aangepakt; als dat lukt, zullen de andere "zorg"wolven in schaapskleren automatisch kunnen volgen.
Ik zal mijn uiterste best doen om mijn steentje te blijven bijdragen aan de ontmaskering van de zich al zo lang onaantastbaar wanende kopstukken en hun volgelingen met hun gevaarlijke sektarische gedrag; waardoor de zorg voor onze meest kwetsbaren zo ongelooflijk te wensen over laat.

wordt vervolgd...

 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © GK - bejaardenvogelvrij.nl

Top
bejaardenvogelvrij.nl