BEJAARD EN VOGELVRIJ
MEDEDELINGEN/TIPS !!
OPROEPEN !!
DWAZE KINDEREN
CORDAAN ZWARTBOEK
CORDAAN ONDER VUUR
Acties zorgpersoneel
In de media
Citaten en reacties
Commentaar
Reacties van Cordaan
EEN ANDER CORDAAN !
BIZAR NIEUW(s)
AMSTA en OSIRA
GESCHIEDENIS B & V
Dagboek met foto's
Fotoalbum
VERPLEEGHUIS
ZIEKENHUIS
THUISZORG
BELANGEN ZORGWERELD
BEWINDVOERING
MENTORSCHAP
RECHTSPRAAK
INSTANTIES overige
POLITIEK&Ouderenzorg
LOTGENOTEN MELDEN...
In Memoriam
LOTGENOTENFORUM
LOTGENOTENCONTACT
AANBEVOLEN LINKS
Over...
Site-overzicht


V.a. 9.11.2008 (zie onder "over...")
Dank voor uw bezoek en graag tot ziens!


CORDAAN onder vuur

Citaten uit reacties
(d.d. 23 maart 2010: binnen 14 dagen zal ik de herkomst hiervan vermelden ? )

Hoeveel mensen nemen echt de tijd en moeite om een artikel op internet te zoeken en zich te registreren op websites van media om zich, in de vorm van een reactie, eindelijk eens te kunnen laten horen? In dit geval zijn het er nogal wat en het worden er steeds meer... Een greep uit de vele reacties:

Van werknemers: 

..."Jaren geleden ging ik werken in een instelling waarin de lijnen duidelijk waren en er sprake was van een zo goed mogelijke open communicatie. Deze instelling is opgegaan in Cordaan. Inmiddels werk ik dus in een ondoorzichtige, arrogante organisatie, waarin zowel clienten als werknemers als nummers beschouwd worden."

..."De organisatie Cordaan op managemant niveau en hoger is verrot. . Er is altijd een cultuur geweest in de top om zich te omringen door laagopgeleide,ja-knikkende, niet onafhankelijke denkers. . Resultaat: veelal incapabele managers, die ook hun gang kunnen gaan zonder al teveel toezicht van de regiodirecteuren. . In de macht en intimidatie gaan zitten zijn hun wapens. Pers en politiek zijn nu de koevoet tot het openbreken naar een nieuw beleid, en opstappen directie. Van een bezorgde werknemer."

..."Een paar jaar geleden heb ik er zelf gewerkt. Angst, interimmers en Eelco Damen regeren er. De medewerkers waren perfect, maar ze durften niet om dat anders werden ze eruit gewerkt. Sinds wanneer mag een oplichter zijn eigen praktijken onderzoeken? . . ex-manager Cordaan"

..."Bij Cordaan draait alles om geld. Vroeger was het belangrijkste altijd de client. Je kon wat doen voor de mensen en de mensen waren je dankbaar. Nu interesseert niemand van de organisatie wat ik doen. Alleen mijn formulieren zijn belangrijk. En als ik mijn baan wil houden dan moet ik meer opschrijven dan ik heb gedaan. Volgens mij is dat fraude."

..."Het is eigenlijk heel logisch; we zaten middenin de bezuinigingen, collega's raakten hun baan kwijt en veel cliënten mochten niet meer naar de dagbesteding maar kregen voortaan dagbesteding vanuit thuis. Ons werd ook verteld dat we geen geld meer zouden ontvangen voor zieke of afwezige cliënten bij de dagbesteding. Nóg minder geld dus en dan nog meer bezuinigingen en nog meer werkdruk. . Als meneer Damen als begeleider de presentielijst voor zijn neus had, wat zou hij dan doen?"

 

Van cliënten:

..."Meer dan 20 jaar behartig ik de belangen van Nelis.Nelis wordt dit jaar 70. Nelis heeft geen familie. . Samen met Nelis willen we graag deze vragen toevoegen aan de discussie: 1 Waarom verdiend de bestuursvoorzitter 311000 euro per jaar en krijgt hij ook nog eens een verhuisgratificatie van 25.000 euro? 2 Waarom hebben twee bestuurders twee dienstauto's (met chauffeur!) ter waarde van 150.000 euro (zie jaarverslag 2008, cordaan pag.123). 3 waarom is er geen onafhankelijke klachtencommissie?"
--> Voor uitgebreide reactie zie onder commentaar.

..."Wij als ouders van een gehandicapt meisje van 14 jaar hebben veel verdriet hoe slecht het gaat met onze dochter bij de cordaan ik zie geen veranderingen en ze wordt verschoond op de grond. . ze woont alleen op een woongroep waar 8 kinderen horen te wonen dus bar en bar boos. . ze is erg verandert in haar karakter en ik heb het idee dat ze niet de hele zorg krijgt die ze nodig heeft want ze is rolstoel gebonden. . ik hoop dat mevr vos hier ook eens naar gaat kijken naar de kinderen"

..."De topman van Cordaan moet zelf eens een week meelopen in de zorgcentra van hem dan weet hij hoe slecht het er gesteld is,maar degene die boven het personeel staan en aleen maar vergaderen en het geld opstrijken weten niet wat er allemaal mis is met de zorg voor ouderen en hulpbehoevende.Ze hoeven ons niks te vertellen we maken het dagelijks mee in het Zomerpark,een instelling van Cordaan in Nieuw-Vennep,onze moeder van 93 woont daar.Nieuwe clienten aannemen met veel tekort personeel,kan niet!"

..."In de laatste periode dat mijn ouders (90 en 87) in een instelling van Cordaan woonden, hebben ik vier keer een formele klacht ingediend over de zorg en behandeling. Bij de regiodirecteur, bij de Raad van Bestuur, bij de Raad van Toezicht, de OR. In alle gevallen werd de klacht afgehandeld door een gepensioneerde klachtenfunctionaris en niet bevredigend opgelost."

 

Algemene visie op Cordaan:

..."Cordaan verkiest al veel te lang status en prestige boven adequate zorgverlening. Drie jaar geleden wilden ze het Slotervaart ziekenhuis overnemen, dat mislukte (gelukkig), dus vorig jaar kochten ze het failliete Amsterdam Thuiszorg voor 10 miljoen (de zorgverlening zou hierdoor "nog verder" geoptimaliseerd worden!). Niet verwonderlijk dat ze moeten bezuinigen, het geld moet érgens vandaan komen hè."

..."De visie van Cordaan:"Kwaliteit" en "Van mens tot mens",klinkt mooi, maar in de praktijk is het eerder "Meer met minder".Door fusie en groei van Cordaan is er onzorgvuldig met clienten en personeel om gegegaan.Goed dat sp-kamerlid Renske Leijten een meldpunt gaat openen n.a.v. vele klachten.Medewerkers van dit meldpunt zullen het nog druk krijgen."

..."Die Eelco toch! In 2007 nog zorgmanager van het jaar! Jammer dat die onderscheiding door Hans Hoogervorst werd uitgereikt: misschien niet de meest ideale persoon om goede mensen te herkennen. De uitgangspunten waren echter toen wel veelbelovend: vernieuwd leiderschap, geen hokjes denken, visie en filosofie en vooral goede mensen aantrekken. Maar waarschijnlijk wordt er niet goed geluisterd naar de klachten van de clienten: een nare eigenschap van zogenaamde drammertjes."

..."Deze bestuursvoorzitter weet blijkbaar niet wat er in zijn eigen winkel gebeurd, maar voelt zich wel bevoegd onmiddellijk de kwalificatie "het stomme systeem" uit te spreken. Het stomme van deze zaak is ons overigens allen duidelijk. Namelijk dat deze overbetaalde Cordanees moet gewoon zijn verantwoording moet nemen en onmiddellijk moet aftreden. Dan kan hij, bijvoorbeeld, met onze Jet een tehuis voor afgedankte bestuurders beginnen. We kunnen hun alvast wel wat klanten aanbevelen!"

..."Cordaan ver onder de maat ???
door bezuinigingen zijn er wantoestanden ontstaan bij Cordaan.
Gaat u eens kijken bij hun pas geopende Galerie.
Amsterdam Outsider Art
Nieuwe Keizersgracht 1a Amsterdam
Duizenden euro's worden er uitgegeven voor dit Hobby projectje van Directeur Eelco Damen.
De clienten komen zorg tekort maar daar is het een en al luxe !"
--> Voor uitgebreide reactie zie onder commentaar.

..." Het schijnt dat Cordaan zelfs ex-gedetineerden al of niet via de reclassering bij de zorg aan ouderen inzet. ..... Zullen ze wel subsidie voor krijgen."

 

Over politieke aanpak

..." "Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid laat weten dat ze zich door de zorgverlener zal laten informeren (...)." Welnu, hoe gaat dat... 'Met Bussemaker.' "Ja, mevrouw Bussemaker - u spreekt met Cordaan, mag ik u informeren over wat onlangs in Het Parool te lezen viel?" 'Zeker, meneer Cordaan, ik word graag geïnformeerd.' "Wel, mevrouw Bussemaker; er is niets aan de hand." 'Ach, dat is prettig om te horen, meneer Cordaan! Dank u wel hoor.' "Graag gedaan, mevrouw de Staatssecretaris" "

..."Ik vraag me af of Marijke Vos bestand is tegen de chronisch mooie praatjes van Cordaan's manipulerende en op prestige beluste hoge heren/dames. Ik geloof meer in het te openen meldpunt van de SP, waardoor de doofpot eindelijk open kan gaan. En waardoor duidelijk zal worden dat cliënten er zijn voor het welzijn van Cordaan en nauwelijks andersom. Cordaan liep goed, aldus CDA'er Drooge. Ja, voor hoogmoedig Cordaan zelf! Niet voor talloze bewoners van hun instellingen die sterven door inadequate zorg!"

..."Nu blijkt voor de zoveelste keer, dat mevrouw Vos de problemen niet kan oplossen (eigenlijk worden ze door haar ontkent!). . Maar zij maakt zelf deel uit van het netwerk, dat er op uit is om te fuseren en te fuseren om zodoende macht (en materiele voordelen)te verzamelen in de handen van enkelen. Het amsterdamse bestuur is rot."

..."Marijke Vos leeft in haar "eigen wereld". Alleen beseft ze niet (meer) dat dit niet de 'echte' wereld is. Een wereld waarin het helaas voorkomt dat er incompetentie is binnen de top van bijvoorbeeld een grote zorginstelling. Dat komt gewoon niet in haar wereld voor. Want mensen in de zorg, van hoog tot laag, zijn per defenitie 'goede mensen'. Vanuit die visie is er dus niet adequaat op te treden. Zij zal niemand kunnen ontslaan bijv. omdat, vanuit haar eigen wereld, nooit grond voor is te vinden"

 

 

Top
bejaardenvogelvrij.nl