BEJAARD EN VOGELVRIJ
MEDEDELINGEN/TIPS !!
OPROEPEN !!
DWAZE KINDEREN
CORDAAN ZWARTBOEK
CORDAAN ONDER VUUR
EEN ANDER CORDAAN !
BIZAR NIEUW(s)
AMSTA en OSIRA
GESCHIEDENIS B & V
Dagboek met foto's
Fotoalbum
VERPLEEGHUIS
ZIEKENHUIS
THUISZORG
BELANGEN ZORGWERELD
Nevenfuncties
Belangverstrengeling
BEWINDVOERING
MENTORSCHAP
RECHTSPRAAK
INSTANTIES overige
POLITIEK&Ouderenzorg
LOTGENOTEN MELDEN...
In Memoriam
LOTGENOTENFORUM
LOTGENOTENCONTACT
AANBEVOLEN LINKS
Over...
Site-overzicht


V.a. 9.11.2008 (zie onder "over...")
Dank voor uw bezoek en graag tot ziens!


Belangenverstrengeling

(...in opbouw...)

Belangenverstrengeling:

1. Slotervaart ziekenhuis <----> Slotervaart verpleeghuis:

Deze instellingen/"huizen" met dezelfde naam hebben met elkaar gemeen dat ze beide gesitueerd zijn in Amsterdam-Slotervaart: schuin tegenover elkaar, slechts gescheiden door een smalle weg.
Hoewel de naam anders doet vermoeden, behoren deze instellingen tot verschillende organisaties, met eigen directies, eigen raden van bestuur, eigen raden van toezicht.
Geen belangenverstrengeling zou je zeggen. De werkelijkheid is wat genuanceerder...

Het Slotervaart "verpleeg"huis en de afdeling geriatrie van het "Slotervaart ziekenhuis zijn wel degelijk afhankelijk van elkaar. Ze "zorgen' voor elkaar". Verpleeghuis Slotervaart is voor een groot deel een doorgangshuis voor o.m. geriatrische patiënten van het Slotervaart ziekenhuis. En met de inlijving van Amsterdam Thuiszorg (voorjaar 2008) kun je je afvragen hoeveel patiënten uit de thuiszorg van Cordaan naar het Slotervaart ziekenhuis worden gedirigeerd. Om vervolgens heel makkelijk doorgesluisd te worden naar het Slotervaart verpleeghuis of één van Cordaan's vele andere "verpleeg"- of "verzorgings"huizen. Cordaan wilde in 2006 het ziekenhuis kopen, maar in 2007 werd het gekocht door een andere partij. Het is niet zo gek te bedenken dat Cordaan misschien al tijdens vele onderhandelingen op voorhand bepaalde afspraken heeft gemaakt met de nieuwe eigenaar van het ziekenhuis. Onder het prachtige mom van "samenwerking"... Dat laatste is geoorloofd en zelfs goed. Maar hoe zit het hier met de belangenverstrengeling???


...wordt vervolgd...

 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN © GK - bejaardenvogelvrij.nl

Top
bejaardenvogelvrij.nl